Článek
Postup
01.
Těstoviny (hodí se penne, fusilli nebo třeba farfalle) vložte do vroucí osolené vody a vařte podle návodu na obalu, obvykle to trvá 10 až 12 minut, než jsou al dente.
02.
Mezitím si připravte ostatní suroviny. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Místo nich můžete použít hrst sušených hub, jen je potřeba je předem spařit vroucí vodou a asi 10 minut je podusit na troše oleje, aby pořádně změkly.
RYCHLÉ RECEPTY S KAPUSTOU
03.
Slaninu nakrájejte na kostičky a vložte ji do horké pánve. Zatímco se smaží, nakrájejte nahrubo cibuli a kousek kapusty na proužky – na jednu porci potřebujete asi hrst krájené kapusty.
04.
Když slanina začne pouštět tuk, přidejte k ní cibuli a nakrájené žampiony. Restujte asi 3 až 5 minut, až žampiony začnou hnědnout. Podle potřeby můžete přilít trochu oleje. Přidejte kapustu a nechte ji jen spařit a změknout. Kdybyste ji restovali příliš dlouho, přišla by o svoji krásně zelenou barvu. Podle chuti osolte a opepřete.
HOUBY SKVĚLE OCHUTÍ TĚSTOVINY, NUDLE I NOKY
05.
Hotové těstoviny slijte a v pánvi je promíchejte s osmaženou zeleninou. Někdo navrch ocení i pár hoblin parmazánu nebo pecorina, ale není to nutné.
Nevíte, co se zbytkem kapusty? Nevyhazujte ji. Je to superpotravina za pár korun! Připravte si vynikající nákyp s vepřovým masem nebo kapustové karbanátky s vločkami a sýrem.