Článek
Postup
01.
Hovězí maso vybírejte klihovatého typu – ideální je kližka nebo třeba líčka. Maso nakrájejte na kostky a promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a brandy. Nechte ideálně aspoň 2 hodiny odležet při pokojové teplotě.
02.
Troubu zapněte na 160 °C. Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev na kolečka, žampiony podle velikosti kloboučku na poloviny až čtvrtiny - ideální jsou úplně drobné, které můžete nechat v celku. V hlubokém hrnci, který můžete dát do trouby, rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje z marinády. Vložte zeleninu a osmahněte. Přidejte rozmáčknuté stroužky česneku, kůru a šťávu z pomeranče a trochu soli a mletého pepře. Osmahněte dozlatova.
03.
Přidejte maso, na kousky pokrájená rajčata, všechno zbylé koření a zalijte vínem. Promíchejte, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Za občasného promíchání nechte pozvolna dusit doměkka tři až čtyři hodiny.
04.
Podávejte s drobnými těstovinami. My jsme zvolili čím dál populárnější tarhoňu (něco jako „velký kuskus“), hodí se ale i kolínka, těstovinová rýže nebo mušličky.
Náš tip: Hovězí ragú můžete udělat i na červeném víně nebo si ho dopřát pořádně ostré.
Máte rádi maso na víně?