Hlavní obsah
4,1
(9)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ať už použijete brusinky čerstvé, sušené, nebo zavařené, nemůžete udělat chybu. Mají tu výhodu, že skvěle chutnají ve sladkých i slaných jídlech. Tuhle nádivku můžete podávat jako přílohu k masu s omáčkou, jako samostatný chod nebo jako teplý předkrm a můžete jí také nadívat drůbež.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Nádivka
  • 250 g světlého toastového chleba
  • 100 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 100 g sušených brusinek
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 50 g másla
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K dokončení
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce strouhanky
Článek

Postup

01.

Toastový chleba nakrájejte na kostky a zalijte mlékem. Vajíčka rozdělte na žloutek a bílek, žloutky přidejte k chlebu. Jak rychle a čistě oddělit žloutek od bílku?

02.

K namočenému chlebu přidejte nasekané brusinky, nasekané ořechy, sůl, pepř a vydatnou porci sekané petrželky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do hmoty. Jak z bílků ušlehat opravdu tuhý sníh?

03.

Těsto na nádivku dejte do vymazaných a vysypaných formiček, můžete ji upéct i v jednom pekáčku. Navrch nádivky dejte trochu másla a pečte na 180 °C asi 30 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám