Hlavní obsah
3,2
(78)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Sádlo je zdravé! Autoři z britské BBC sestavili žebříček stovky zdraví prospěšných potravin a vepřové sádlo zařadili díky obsahu vitaminů skupiny B a minerálů na překvapivé osmé místo. Oslavte tuhle dobrou zprávu zdravou škvarkovou pomazánkou! Je velmi variabilní: puristé se spokojí se základní verzí, ostatní si do ní přidají suroviny podle chuti.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
Základní pomazánka
  • 250 g škvarků
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Podle chuti
  • 1 ks cibule
  • 3 ks kyselých okurek
K podávání
  • 1 bochník chleba
  • 1 ks červené cibule
  • 1 sklenička kyselých okurek
Článek

Postup

01.

Škvarky rozmixujte v kuchyňském robotu na jemnou pastu a přesuňte do mísy.

02.

Přidejte obě hořčice, prolisovaný česnek a zamíchejte. Dosolte, přidejte větší špetku čerstvě mletého pepře a opět dobře zamíchejte. Takhle máte hotovou základní verzi – nechte ji v lednici dobře vychladit.

03.

Máte rádi svěžejší verzi? Přidejte do základní pomazánky najemno nakrájenou menší cibuli nebo dvě tři nastrouhané kyselé okurky, případně oboje, a nechte v lednici dobře uležet a vychladit.

04.

Podávejte s čerstvým chlebem, cibulí a kyselými okurkami.

Jaké další dobroty ze škvarků připravujete?

Související témata:

Načítám