Článek
Postup
01.
Začněte tím, že na másle orestujete nadrobno nakrájenou cibuli. Jamile zesklovatí, přidejte na kostičky pokrájenou dýni hokaido, kterou není nutné loupat.
02.
Orestovanou směs zalijte zeleninovým vývarem a nechte základ omáčky vařit, dokud nebude dýně měkká, mělo by to trvat maximálně 10 minut.
03.
Uvařený základ na omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu a znovu přiveďte k varu.
04.
Provařenou směs stáhněte z plamene. Dosolte, opepřete a dochuťte čerstvě utřeným česnekem, který si tak zachová živiny.
05.
Zatímco se vaří omáčka, uvařte těstoviny podle návodu a na pánvi rychle osmažte nakrájené chorizo.
06.
Hotovou dýňovou omáčku podávejte s těstovinami a chorizem. Před servírováním můžete ozdobit čerstvými bylinkami pro chuť i barvu.
Máte rádi rychlé a jednoduché recepty s těstovinami a zároveň se nebráníte originálním receptům? Vyzkoušejte vynikající italské těstoviny pizzoccheri s kapustou. Anebo vás zaujmou těstoviny s růžičkovou kapustou a lískovými oříšky?