Článek
Postup
01.
V mixéru nebo na válu smíchejte obě mouky (semolinu klidně nahraďte klasickou hladkou, jen jí bude nejspíš potřeba trochu více), vajíčka a olej a propracovávejte tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Podle potřeby přidejte jednu až tři lžíce vody.
02.
Těsto rozdělte na třetiny a každou obarvěte. První špetkou kurkumy, druhou asi lžičkou rozmixované vařené řepy a třetí trochou pořádně vyždímaného rozmrazeného špenátového protlaku. Skvělé je i sépiové barvivo, které dodá netypický černý odstín. Těsta zabalte do fólie a nechte v lednici 30 minut odležet.
03.
Z těsta pak na pomoučené ploše vyválejte co nejtenčí plát a ostrým nožem ho rozkrájejte na nudle. Buď je uvařte hned, nebo usušte: můžete použít kovové ramínko, na které nudle jednoduše navěste. Nechte je do druhého dne proschnout, zabalte do celofánu a skladujte v suchu a temnu. Těstoviny vydrží zhruba měsíc.