Jak si připravit teplé jídlo, když máte jen omezené možnosti a třeba taková plotna chybí úplně? Není to taková věda, jak by se mohlo stát. Protože třeba vajíčka natvrdo zvládnete udělat v kávovaru a plněné tortilly na žehličce.
Článek
Jak si připravit teplé jídlo, když nemáte sporák a troubu, a navíc máte dost omezený čas? S takovou výzvou se museli poprat soutěžící v MasterChefovi. Krom napínavé podívané je to ale vlastně docela praktická zkušenost – za pomoci domácích spotřebičů totiž můžete vykouzlit teplou snídani, svačinu a konec konců i oběd.
Lidská vynalézavost je bezbřehá, zvlášť když ji pohání jeden z nejsilnějších motorů – hlad. Takže není divu, že existují návody, jak si udělat teplé jídlo jen s použitím kávovaru, žehličky nebo myčky na nádobí. Že to není možné? Dnes vás přesvědčíme o opaku.
Že vás nenapadá nic, co byste kromě kávy a čaje mohli připravit v překapávači? Tak to vás musíme ujistit, že s ním zvládnete snídani, oběd i večeři. Sice to nejsou kdovíjaké hody, ale něco teplého to přece jen bude. Velmi snadno si v něm totiž uděláte ovesnou kaši, vajíčka natvrdo a zvládnete i polévku. Vyzkoušeli jsme vše a poradíme, jak na to.
Na závěr jsme si nechali metodu vaření v myčce. Možná jste slyšeli, že se v ní dá s úspěchem zavařovat, ale vařit v ní by vám přišlo divné – zvlášť proto, že současně se normálně myje nádobí a samozřejmě používají i tablety a sůl. Je tedy zapotřebí zdůraznit, že zásadní u vaření v myčce je potraviny opravdu dobře zabalit do alobalu – a je jedno, jestli každou zvlášť, nebo formou „z jednoho hrnce“. Myčka funguje jako obří parní hrnec, takže i když se vám to nemusí na první pohled zdát, jde o zdravé a dietní vaření. Postup vám ukážeme na konkrétním případě.
Uznáváme, že tyto metody přípravy pokrmů jsou hodně netradiční, ale třeba vaření vajec v překapávači je šikovný způsob, pokud to chcete stihnout v ranním chvatu a nechcete hlídat kastrůlek s vodou, která může přetéct nebo se vyvařit… No a vaření v myčce zas nadchne ty, kteří rádi šetří čas i finance.