Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kuřecí játra jsou levná, zdravá a velmi rychlá na přípravu. Pokrmů z nich jde připravit celá řádka, my pro vás máme tip na játrovou pomazánku.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 500 g kuřecích jater
  • 100 g másla
  • 100 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 dl portského vína
K podávání
  • 12 plátků tmavého toastového chleba
  • 6 ks kyselých okurek
Článek

Postup

01.

Na části másla orestujte na kousky nakrájenou slaninu. Přidejte zbytek másla, prolisovaný česnek, tymián a pokrájená očištěná játra. Vše asi 4 minuty restujte, až se játra zatáhnou, přidejte portské víno nebo sherry a nechte tekutinu odpařit.

02.

Hotovou směs nechte trochu zchladnout, a pak ji rozemelte. Podávejte na horkých opečených topinkách a s corničonkami jako ozdobou.

Máte taky tak rádi játra jako my? Pak mrkněte na naše další 3 tipy, stojí jen pár korun.

Související témata:

Načítám