Článek
Postup
01.
Na pánvi rozpalte olej, přihoďte nakrájenou cibuli a játra pokrájená na větší plátky. Ochuťte pepřem (nesolte, nebo játra ztvrdnou!) a vše zlehka orestujte, aby se maso zatáhlo.
02.
Pomeranče omyjte a nakrájejte na asi 5 mm silná kolečka. Pekáček nebo hluboký plech vytřete tenkou vrstvou oleje, na dno poklaďte plátky pomerančů a na ně pokládejte plátky jater. Na konec vše zalijte výpekem z pánve a vložte asi na 15–20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia.
03.
Játra servírujte s plátkem pomeranče, šťávou, která zůstala v pekáčku, a jako přílohu můžete zvolit pečené brambory. Pokud chcete jídlo obměnit, přimíchejte do šťávy z výpeku dvě lžíce kompotovaných brusinek!