Hlavní obsah
4,1
(20)
Foto: darkblood, Shutterstock.com

Foto: darkblood, Shutterstock.com

Jak zajímavá může být „pouhá" zelenina s rýží, dokazuje tento recept. Vyzkoušejte skvělou jasmínovou rýži na kari s tofu. Chutná výtečně i jako rizoto, je bez masa a hodí se i při dietě.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g jasmínové rýže
  • 1 balení tofu natural
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 100 ml kokosového mléka
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

01.

Dejte vařit rýži podle návodu. Česnek, tofu, cibuli a chilli papričku nakrájejte na malé kousky, papriky na proužky.

02.

Na kokosovém oleji osmahněte pokrájenou červenou cibulku s česnekem. Pak přidejte kari pastu a tofu a smažte dozlatova.

03.

Následně na pánev přidejte papriky a chilli papričku a zalijte kokosovým mlékem.

04.

Přidejte bazalku a koření a asi deset minut nechte probublávat na mírném ohni.

05.

Uvařenou rýži a tofu podávejte buď zvlášť, anebo je promíchejte již v pánvi a servírujte jako kari rizoto.

Máte rádi tofu a dáváte přednost bezmasým jídlům? Vyzkoušejte bezvadný recept na dýňovo-čočkové pyré s opečeným tofu.

Načítám