Hlavní obsah
2,8
(464)

Všelijaké zbytky sýrů, uzenin i zeleniny můžete spotřebovat jak do náplně slaných palačinek, tak přímo do těsta. Nám se osvědčil hlavně strouhaný výraznější sýr a jarní bylinky – těsto parádně ovoní a palačinky pak chutnají i samotné.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 palačinek
  • 3 ks vejce
  • 350 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 120 g ementálu
  • 2 hrsti čerstvých bylinek
  • 1 díl oleje
Článek

Postup

01.

Vajíčka prošlehejte se solí a postupně zapracujte mouku s mlékem. Přidejte olej a nechte 30 až 60 minut odstát, palačinky se pak budou lépe obracet.

02.

Do odstátého těsta vmíchejte nasekané bylinky (kopr, petržel a pažitku) a najemno nastrouhaný sýr. Dobrý je nějaký výraznější typu ementál, gouda nebo čedar.

03.

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla a postupně usmažte asi šest palačinek.

04.

Podávejte jen tak nebo plněné čerstvým sýrem, skvělý je smíchaný s kousky sušených rajčat a uzeného lososa.

Máte rádi vylepšené palačinky? Zkuste i bezlepkové pohankové palačinky s brynzou nebo sezamové palačinky s jarní cibulkou.

Načítám