Článek
Postup
01.
Na trošce oleje opečte najemno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte karotku, opečte a vmíchejte hrášek. Vše ještě krátce orestujte. Pak dejte směs stranou, aby trochu vychladla.
02.
Do mísy vložte oba druhy mletého masa. Přidejte vejce, strouhanku, bylinky a hořčici. Směs osolte, opepřete, vmíchejte kmín a směs z pánve.
03.
Vše důkladně propracujte a směs nechte chvilku odpočinout. Pak ještě jednou promíchejte, vytvarujte sekanou a dejte ji do olejem vymazaného pekáčku.
04.
Sekanou potřete rozšlehaným vejcem. Zůstane tak šťavnatější a při pečení nepopraská. Pečte ji asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte ji s bramborovou kaší nebo v housce s oblohou.
Tip: Zbyla vám sekačka? Udělejte si rychlý salát ze studené sekané se zeleninou.
Sekanou nemusíte jíst jen tak. Dejte si sekanou s houbovou omáčkou nebo nejlepší svíčkovou z mletého masa. Anebo vás láká sekaná s česnekovou omáčkou?