Článek
Postup
01.
Nejprve dejte vařit do osolené vody celé rané brambory ve slupce. Když jsou měkké, slijte je a nechte zcela zchladnout. Pak je oloupejte a větší brambory nakrájejte na poloviny.
02.
Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na plátky nebo na větší kostičky. Omyté ředkvičky nasekejte na kolečka. Zelený hrášek vyloupejte z lusků, tento mladý netřeba tepelně upravovat.
BRAMBOROVÝ SALÁT BEZ MAJONÉZY SE VŽDYCKY POVEDE
03.
Nyní je čas na jednoduchou zálivku. Smíchejte olivový olej s medem a dijonskou hořčicí, přidejte nasekanou pažitku a čerstvě namletý pepř.
04.
Vychladlé brambory smíchejte se zeleninou a zálivkou. Dle chuti salát osolte a posypte hráškovými klíčky (pokud je nemáte, můžete klidně použít ředkvičkové nebo čerstvou naklíčenou řeřichu).
Tip
Tento jednoduchý salát dobře poslouží jako plnohodnotná večeře, ale můžete ho využít i jako přílohu například ke grilovanému masu.