Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Klíčky, luštěniny a semínka můžete připravit nejen zdravě, ale také velmi chutně! Nakupte jáhly, cizrnu, lněná semínka a sezam, jde se na věc! Třeba takové jarní palačinky s klíčky mungo si zamilujete!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 150 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 trs řapíkatého celeru
  • 2 ks šalotky
  • 250 g klíčků mungo
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Rozšlehejte mouku s mlékem, přidejte vejce, sůl a na pánvi pomazané olejem usmažte palačinky.

02.

Následně lehce osmahněte nadrobno pokrájenou šalotku, vmíchejte na plátky nakrájený celer, klíčky mungo a nakonec i jogurt. Dochuťte podle nálady, ideálně směs zakapejte citronovou šťávou a plňte jí palačinky. Dozdobte petrželkou.

Zachutnalo vám? Zkuste i salát s mungo fazolemi a klíčky.

Související témata:

Načítám