Článek
Postup
01.
Kuřecí hřbety důkladně omyjte, zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Pak plamen stáhněte na minimum a nechte jen pozvolna probublávat asi 60 minut. Vývar sceďte přes jemné síto a maso ze hřbetů oberte.
02.
Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky, celer na tenká kolečka a cuketu na čtvrkolečka. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a zeleninu na něm zlehka orestujte, dokud nezačne měknout.
03.
Přidejte rozmáčknuté stroužky česneku a zalijte scezeným vývarem. Podle potřeby ještě osolte, opepřete, vložte snítku tymiánu a nechte asi 10 minut provařit. Na závěr přidejte kukuřici, hrášek a na čtvrtiny pokrájené ředkvičky. 2 minuty provařte a odstavte z plotny – změknou snadno i jen v horké polévce.
04.
Nakonec do polévky vložte obrané kuřecí maso a na plátky nakrájené citrony, které jí dodají tu správnou svěžest. Podávejte posypané nasekanou pažitkou.
Udělejte si čínskou polévku doma. Nebo raději tukožroutskou na hubnutí?