Hlavní obsah
3,3
(92)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Frittata je italské jídlo podobné omeletě, liší se ale způsobem přípravy, kdy se přímo do vajec přimíchává zelenina, sýry, těstoviny, brambory, prostě to, na co máte zrovna chuť a co máte doma.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks vejce
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 2 ks rajčat
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g krémového kozího sýru
Článek

Míchaná vajíčka nebo takový ham and eggs (hemenex) jsou stálice českých snídaní. Zelenina se k těmto pokrmům přidává jako příloha, ale proč ji nenakrájet rovnou do vajec? Přidat také můžete houby, uzeninu nebo nastrouhaný sýr.

Postup

01.

Začněte tím, že si nakrájíte na plátky rajčata a orestujte je na pánvi. Díky orestování budou rajčata sladší a chuťově výraznější. Rajčata před restováním nesolte, aby nepustila zbytečně vodu.

02.

Vejce rozklepněte do mísy a přidejte dvě hrsti lehce nasekaného čerstvého špenátu. Tuto směs dále dochuťte solí a pepřem. 

03.

Na pánev, kde jste restovali rajčata, přidejte trochu oleje a vlijte na ni vaječnou směs. Opékejte na středně mírném plameni přibližně 5 minut, poté frittatu obraťte a opečte i z druhé strany (cca 3 až 5 min).

04.

Na hotovou frittatu přidejte ještě krémový kozí sýr a podávejte samotné, můžete i s kouskem čerstvého pečiva. Frittata je skvělá jak za tepla, tak i za studena, pokud vám ovšem zbyde.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Výborná je i za studena, většinou ji ale strávníci zkonzumují dříve, než stačí vychladnoutFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte naše další jednoduché recepty s vejci, třeba vaječnou omeletu bez smažení nebo skvělou šakšuku.

Načítám