Článek
Míchaná vajíčka nebo takový ham and eggs (hemenex) jsou stálice českých snídaní. Zelenina se k těmto pokrmům přidává jako příloha, ale proč ji nenakrájet rovnou do vajec? Přidat také můžete houby, uzeninu nebo nastrouhaný sýr.
Postup
01.
Začněte tím, že si nakrájíte na plátky rajčata a orestujte je na pánvi. Díky orestování budou rajčata sladší a chuťově výraznější. Rajčata před restováním nesolte, aby nepustila zbytečně vodu.
02.
Vejce rozklepněte do mísy a přidejte dvě hrsti lehce nasekaného čerstvého špenátu. Tuto směs dále dochuťte solí a pepřem.
03.
Na pánev, kde jste restovali rajčata, přidejte trochu oleje a vlijte na ni vaječnou směs. Opékejte na středně mírném plameni přibližně 5 minut, poté frittatu obraťte a opečte i z druhé strany (cca 3 až 5 min).
04.
Na hotovou frittatu přidejte ještě krémový kozí sýr a podávejte samotné, můžete i s kouskem čerstvého pečiva. Frittata je skvělá jak za tepla, tak i za studena, pokud vám ovšem zbyde.
Vyzkoušejte naše další jednoduché recepty s vejci, třeba vaječnou omeletu bez smažení nebo skvělou šakšuku.