Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte rajčatovou omáčku. Na oleji orestujte cibuli nakrájenou najemno a utřený česnek. Poté přidejte rajčata v konzervě a chvíli provařte. Omáčku ochuťte cukrem, solí a pepřem.
02.
Nyní je na řadě náplň do těstovin. Na oleji orestujte osolené kuřecí maso nakrájené na malinké kostičky. V hrnci uvařte mraženou zeleninovou směs. Nakonec v míse promíchejte osmahnuté maso, uvařenou zeleninu, ricottu a vejce. Směs dochuťte solí a pepřem.
03.
Troubu předehřejte na 180 °C a nachystejte si zapékací formu. Na dno formy vlijte rajčatovou omáčku, cannelloni naplňte pomocí lžičky zeleninovou směsí a vložte do omáčky. Zapékací formu přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 20 minut. Poté alobal sundejte, posypejte směsí strouhaných sýrů a pečte dalších 10 minut.
04.
Ještě teplé cannelloni podávejte posypané čerstvou pažitkou a bazalkou.
Vyzkoušejte také další výtečná těstovinová jídla, třeba nejlepší špagety carbonara nebo pravé lasagne s boloňským ragú. Anebo si dáte tradiční cannelloni se špenátem, ricottou a bešamelem?