Hlavní obsah
2,8
(124)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na období chřestu se spousta z nás těší celý rok. Pojďte s námi využít toho, že jeho období nastalo a připravte si skvělý recept na jarní bramborový salát s chřestem.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g bílého jogurtu
  • 3 ks vejce
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 svazek ředkviček
  • 500 g brambor
  • 250 g chřestu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky silné asi 1 centimetr a dejte je vařit do osolené vody na asi 20 minut, poté vodu slijte.

02.

Vajíčka uvařte natvrdo, nechte je zchladnout a oloupejte je.

03.

Z chřestu odlámejte dřevnaté spodní části a zbývající část přepulte. Takto připravený chřest stačí tři minuty povařit v horké osolené vodě, pak vodu slít, do hrnce k chřestu přidat špetku mletého pepře, dvě lžíce oleje, přiklopit poklicí a protřepat.

04.

Všechny suroviny nechte pořádně vychladnout. Do mísy dejte brambory, chřest, vajíčka nakrájená na měsíčky, ředkvičky na kolečka a nasekanou jarní cibulku.

05.

Suroviny zamíchejte, přidejte jogurt, šťávu z citronu, sůl a pepř dle chuti. Promíchejte a podávejte.

Máte radši bílý chřest? Připravte si ho s lososem.

Související témata:

Načítám