Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky silné asi 1 centimetr a dejte je vařit do osolené vody na asi 20 minut, poté vodu slijte.
02.
Vajíčka uvařte natvrdo, nechte je zchladnout a oloupejte je.
03.
Z chřestu odlámejte dřevnaté spodní části a zbývající část přepulte. Takto připravený chřest stačí tři minuty povařit v horké osolené vodě, pak vodu slít, do hrnce k chřestu přidat špetku mletého pepře, dvě lžíce oleje, přiklopit poklicí a protřepat.
04.
Všechny suroviny nechte pořádně vychladnout. Do mísy dejte brambory, chřest, vajíčka nakrájená na měsíčky, ředkvičky na kolečka a nasekanou jarní cibulku.
05.
Suroviny zamíchejte, přidejte jogurt, šťávu z citronu, sůl a pepř dle chuti. Promíchejte a podávejte.
Máte radši bílý chřest? Připravte si ho s lososem.