Hlavní obsah
3,2
(67)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Italská kuchyně patří v Evropě možná k těm nejoblíbenějším. A není divu – většinou je jednoduchá na přípravu a nenáročná na množství surovin. Dáte si těstoviny s rajčatovým pestem?

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g sušených rajčat
  • 1 hrst mandlí
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 lžíce parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • hrubá sůl
Článek

Postup

01.

Mandle opražte nasucho na pánvi.

02.

Veškeré ingredience dejte do mixéru. Pokud máte sušená rajčata naložená ve skleničce, použijte i olej, jinak musíte přidat trochu olivového oleje navíc. Sůl přidávejte dle chuti.

03.

Vše pečlivě rozmixujte, a pokud je potřeba, přidejte ještě trochu olivového oleje. Pesto vydrží v lednici minimálně tři dny.

Tip: Pokud budete pesto míchat s těstovinami, doporučuji před slitím odebrat trochu vody z hrnce a trochu přimíchat do těstovin smíchaných s pestem.

Už jste někdy zkoušeli domácí sušená rajčata?

Související témata:

Načítám