Článek
Postup
01.
Sušené houby zalijte horkou vodou, mražené nechte rozmrazit.
02.
V hrnci rozpusťte máslo, zaprašte ho hladkou moukou a usmažte si světlou jíšku, kterou zalijte zeleninovým vývarem a pořádně ji v něm rozmíchejte. Hrnec přiklopte, přidejte na kostičky nakrájené brambory a přiveďte k varu.
03.
Než se vám začne vařit polévka, orestujte na másle připravené houby – nesolte je ale, aby nepustily vodu. Pak je přidejte do polévky, dosolte, přidejte čerstvě namletý pepř a vařte, dokud nebudou brambory měkké.
04.
Závěrem do polévky vmíchejte smetanu a dochuťte octem a trochou cukru. Polévku odstavte z plotny, přidejte čerstvý nasekaný kopr a podávejte.
Máte rádi houby? V tom případě se podívejte na naše další houbové tipy.