Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi masové omáčky? Vybavíte si pod tímto pojmem pouze pepřovou nebo hořčičnou omáčku? A co takhle zkusit něco nového? Vyzkoušejte citronovou omáčku.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3/4 l hovězího vývaru
  • 1 ks citronu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka muškátového květu
Článek

Postup

01.

V hrnci se širším dnem si připravte z mouky a másla jíšku, tu zalijte chladným vývarem a dobře rozmíchejte.

02.

Přidejte jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu, nejlépe bio nebo opravdu dobře omytého. Vařte asi 30 minut na mírném plameni, občas zamíchejte, aby se omáčka nepřichytila.

03.

Potom přidejte špetku muškátového květu, nasekanou petržel, dosolte, opepřete nebo ještě přikyselte dle vlastní chuti. Podle chuti můžete eventuálně i dosladit.

Tip: Na závěr je možné omáčku zjemnit smetanou, ale pak je nutné ji dobře promíchat.

Jako dezert připravte jeden z našich citronových tipů.

Související témata:

Načítám