Článek
Postup
01.
Na směsi másla a oleje osmahněte nadrobno nakrájené šalotky. Když zesklovatí, přihoďte na kostičky nakrájený celer a jedno menší zelené jablko. Až celer lehce chytí barvu, zalijte směs zeleninovým vývarem, osolte, opepřete a nechte asi 20 až 25 minut vařit.
02.
Poté polévku finálně dochuťte citronovou šťávou, případně dosolte a rozmixujte ponorným mixérem. Pak už ji jen zjemníte trochou smetany a je hotovo.
03.
K polévce se skvěle hodí sýrové nočky – stačí, když půl na půl smícháte klasický smetanový sýr s rozmačkaným modrým sýrem a lžičkami vytvoříte malé noky. Polévku ozdobte plátky jablek, které zvolna opečte na troše másla.
Možná se vám to nebude úplně zdát, ale z celeru můžete připravit i paštiku.