Článek
Gnocchi, placičky, krokety... Inspirace na využití zbylých vařených brambor nebo kaše není nikdy dost, proto jsem si na ně dnes speciálně posvítila a sepsala hned 3 recepty, ve kterých je skvěle zužitkujete. Jestli máte vlastní oblíbené jídlo, napište nám ho do diskuze pod článkem!
Nenápadný skvost: bramborová polévka
Krémová polévka je sice nasnadě, ale když připravíte zeleninový základ na tuku vypečeném ze slaniny, dostane úplně jiný rozměr. Náš favorit, který je ze samých obyčejných surovin, ale dohromady tvoří skvělé a velmi dostupné jídlo. Přidat pak můžete další zbytky, ať už zeleninu, pečené maso nebo třeba kysanou smetanu. Podívejte se, jak polévku ze zbylých brambor vařím já.
Klasika jinak: placky se zelím & kari
Tento veganský recept na bramborové placičky je příjemně pikantní a plný zdravých ingrediencí. Zázračné červené zelí, zázvor a kari jsou navíc příjemnou alternativou ke klasickým bramborovým plackám s vejci a sýrem.
Zlepší ráno: bramborové vafle
Využijte konečně valový nástavec k toustovači (nebo si prostě upečte lívanečky) a připravte si skvělou snídani na vidličku – slané bramborovo-sýrové vafle. Doplněné o vajíčko vás zasytí na celé dopoledne a příště už nejspíš rovnou uvaříte o něco brambor více, aby vám zase zbylo i na ně.
Teď je řada na vás. Máte také nějaký tip, co se zbylými přílohami?