Hlavní obsah

Fígle pro opravdu tuhou šlehačku aneb Co přidat při šlehání smetany pro tu nejlepší konzistenci

Ne z každé smetany jde vyšlehat kvalitní a tuhá šlehačka. Ve videu vám prozradíme, jak vyšlehat poctivou domácí šlehačku, jakou smetanu použít, co přidat, na jakou rychlost šlehat, aby se nesrazila, a další fígle, které výsledek vylepší na maximum.

Článek

Minimálně třicetiprocentní smetanu nalijte do hlubší misky, přidejte několik kapek citronové šťávy a pomocí ruční metly prošlehejte do požadované hutné konzistence. Práci si usnadníte, když pro šlehání zvolíte mixér. Šlehačku můžete na závěr osladit moučkovým cukrem dle chuti. Můžete přidat i špetku soli, podpoříte tak její chuť i hustotu.

A určitě se podívejte, jak ušlehat tuhý sníh.

Související témata:

Načítám