Hlavní obsah

Jak vykostit kuře? Ukážeme vám to!

Aktualizováno

Z jednoho kuřete zvládnete udělat hned několik jídel. Jen je třeba ho správně vykostit. Jak na to, aby zbylo minimum zbytků?

Článek

K vykostění kuřete nejlépe poslouží vykosťovací nebo filetovací nůž. K odsekávání větších částí kloubů oceníte větší a silnější nůž. Nejdřív kuře očistěte, odřízněte křidýlka u kloubů a odstraňte kůži u krku. Kuře položte na záda a začněte odřezáváním prsíček, poté pokračujte u stehen. Nařízněte kůži u spodní části paličky a postupně z masa vyřízněte holenní a stehenní kost.

Poté kuře postavte krkem dolů a postupně opatrnými řezy oddělte maso od páteře a zbylých částí skeletu. Na konci odřízněte maso u samotného krku. Skelet využijete při přípravě vývaru, vykostěný plát masa při přípravě kuřecí rolády.

Ke kuřeti se skvěle hodí nádivka. Máme pro vás hned 4 způsoby, jak ji udělat jinak: klasická s uzeným masem i jako muffiny.

Související témata:

Načítám