Článek
K vykostění kuřete nejlépe poslouží vykosťovací nebo filetovací nůž. K odsekávání větších částí kloubů oceníte větší a silnější nůž. Nejdřív kuře očistěte, odřízněte křidýlka u kloubů a odstraňte kůži u krku. Kuře položte na záda a začněte odřezáváním prsíček, poté pokračujte u stehen. Nařízněte kůži u spodní části paličky a postupně z masa vyřízněte holenní a stehenní kost.
Poté kuře postavte krkem dolů a postupně opatrnými řezy oddělte maso od páteře a zbylých částí skeletu. Na konci odřízněte maso u samotného krku. Skelet využijete při přípravě vývaru, vykostěný plát masa při přípravě kuřecí rolády.
Ke kuřeti se skvěle hodí nádivka. Máme pro vás hned 4 způsoby, jak ji udělat jinak: klasická s uzeným masem i jako muffiny.