Článek
Postup
01.
Nejdůležitější je slávky pořádně proprat, vyhodit ty otevřené a odstranit vousy.
02.
V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mušle a restujte. Přilijte bílé víno a vařte do doby, než se mušle otevřou.
03.
Vyndejte mušle z hrnce a vyloupněte je ze schránek.
DALŠÍ RECEPTY PODLE ŠÉFKUCHAŘE
04.
Připravte si omáčku. V hrnci rozehřejte olej a přidejte na plátky nakrájený česnek, oloupaná pokrájená rajčata, koření a vodu z mušlí. Povařte a pak nechte omáčku vystydnout.
05.
Do vychladlé omáčky přimíchejte pokrájené olivy bez pecky a bazalku. Nakonec přidejte mušle, dochuťte citronovou šťávou a zakápněte olejem.
06.
K takto připraveným mušlím můžete servírovat jednoduchý salát. Z octa, citronové šťávy a olivového oleje udělejte dresing, v něm namarinujte salátové listy, přidejte červenou cibuli a cherry rajčata.
07.
Na grilu můžete ještě opéct pita chleba a máte hotovo. Dobrou chuť.
Na recept krok za krokem se můžete podívat také v Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí.