Hlavní obsah

Jak připravit trojobal, aby řízky byly ještě křupavější?

Trojobal je základ (nejen) české kuchyně. V dnešním videu se naučíte, jak udělat správně klasický trojobal s co nejmenším nepořádkem, i jak mu dodat další chuťový rozměr. Víte, čím vším lze nahradit strouhanku? Jako bonus se dozvíte, jak dosáhnout toho, aby byl obal opravdu křupavý!

Článek

Pro klasický trojobal platí obalit maso nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Vajíčka osolte, přidejte k nim trochu mléka a pořádně vyšlehejte. Chcete-li masu dodat další chuťový rozměr, přimíchejte do mouky směs oblíbených bylin.

Ochutit můžete také strouhanku, skvěle se hodí parmezán, který dodá obalu na křupavosti. Část strouhanky můžete nahradit drcenými arašídy. Oblíbené je i obalování v kukuřičných lupíncích, kterými lze strouhanku zcela nahradit.

A pokud držíte zrovna dietu, dopřejte si obalovaný květák bez smažení.

Načítám