Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pouštíte se poprvé do zdobení dortu na svatbu nebo jinou významnou rodinou událost? Máme pro vás jednoduché a velice efektivní řešení s potahovací hnotou.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
  • 250 ml máslovo-pudinkového krému
  • 750 g potahovací hmoty
Článek

Postup

01.

Dort potřete ze stran i svrchu pudinkovým krémem. Díky tomu na něm bude potahovací hmota dobře držet.

02.

Hmotu rozdělte na poloviny, tu první rozválejte, přeneste na dort, uhlaďte a začistěte. Zbytek také rozválejte (vyplatí se vál posypat moučkovým cukrem) a pomocí vykrajovátka na ozdobné lišty vše proměňte v proužky s vlnovkami.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Teď už jen jednotlivé lišty přenést na dort. Začněte od shora, k lepení vždy postačí proužky potřít vodou. Hranou dlaně přitiskněte, případně zahlaďte zdobicí kosticí. Pokračujte, dokud dort nepokryjete až dolů. A je to!

Energetická hodnota celkem - 1 dort
Energie17 070 kJ
Bílkoviny5 g
Tuky123,75 g
Sacharidy728,5 g
Sůl0,98 g
SAFA68,5 g
Vláknina7,5 g
Cukry705,5 g
Související témata:

Načítám