Článek
Pro přípravu omelety si nachystejte všechny ingredience. Vajíčka rozklepněte do misky, přilijte lžíci vody, osolte, opepřete a ruční metličkou dobře prošlehejte. V pánvi rozpusťte máslo a vlijte do něj vaječnou směs. Máslo by nemělo být příliš rozpálené, ale opravdu jen rozpuštěné. Vejce nechte zespodu jemně ztuhnout a pomocí obracečky je posouvejte směrem ke středu. Zároveň naklánějte pánvičku tak, aby na dno mohla stéct nesražená vejce. Postup několikrát opakujte.
Až bude omeleta z poloviny hotová, přestaňte míchat a nechte ji zespoda zatáhnout. Povrch posypte nastrouhaným sýrem a pomocí obracečky opatrně zarolujte. Horkem uvnitř v ní dojdou i tekutější části vajíček. Přesuňte na talíř, posypte pažitkou a podávejte. Po takové omeletě se jen zapráší.
Máte rádi rychlá a osvědčená jídla z vajec? Podívejte se, jak připravit nejlepší míchaná vajíčka.