Článek
Nejprve si připravte kvásek. Rozdrobte kvasnice, zasypte je lžičkou cukru a zalijte trochou vlažného mléka. Nechte vzejít na teplém místě. Do větší mísy dejte dvě třetiny mouky, špetku soli a vejce, opatrně vlijte vzešlý kvásek a mléko. Začněte zpracovávat těsto. Poté nasypte připravené kostičky housky a zbylé ingredience. Těsto by mělo být vláčné a nemělo by lepit. Poprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte 30 až 45 minut kynout.
Z vykynutého těsta vyválejte dvě šišky a vložte do vroucí osolené vody. Po 18 minutách by měl být knedlík uvařený. Nezapomeňte ho zhruba v polovině varu v hrnci otočit. Hotový knedlík vyndejte a na několika místech propíchněte vidličkou, aby se nesrazil. Poté jej nakrájejte nožem nebo režnou nití.
Co byste si ke knedlíkům dali nejradši, rajskou, křenovou nebo snad znojemskou?