Hlavní obsah
4,3
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zapomeňte na nanuky nebo kupovanou zmrzlinu, dopřejte si domácí. Máme pro vás tip na jahodový sorbet s bezovým sirupem.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 250 g cukru krupice
  • 300 ml vody
  • 300 g čerstvých jahod
  • 2 ks bílku
  • 8 lžic bezového sirupu
  • čerstvá máta
Článek

Postup

01.

Jahody omyjte, očistěte a rozmixujte. Smíchejte je s cukrem, studenou vodou a bílky vyšlehanými dotuha.

02.

Směs nalijte do zmrzlinovače a nechte pracovat asi hodinu, dokud sorbet neztuhne. Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte připravený základ do misky s co největším dnem a za průběžného míchání ji klasicky zmrazte – potrvá to zhruba půl dne.

03.

Hotový sorbet pak po kopečkách rozdělujte do skleniček (když bude tekutější, nevadí, hlavně, že návštěvu zchladí), každou zalijte lžící bezového sirupu, dozdobte mátou a rychle podávejte.

Energetická hodnota celkem - 8 porcí
Energie5 099,6 kJ
Bílkoviny10,82 g
Tuky0,92 g
Sacharidy286,43 g
Sůl0,28 g
SAFA0,2 g
Vláknina6,8 g
Cukry273,63 g
Související témata:

Načítám