Článek
Postup
01.
Nejprve si rozehřejte ve vodní lázni čokoládu s dvěma lžícemi smetany. Přidejte najemno nadrcené sušenky a dobře promíchejte. Vzniklou hmotu natlačte lžící nebo klidně rukou na dno dortové formy a dejte do lednice trochu ztuhnout.
02.
Poté dejte plátky želatiny podle návodu do malého kastrůlku nabobtnat s pár lžícemi vody a asi po deseti minutách zahřejte na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.
03.
Zatím si připravte krém z tvarohu, lučiny, jogurtu a cukru moučka, do kterého už jen vmícháte želatinu. Vzniklou směs navrstvěte na korpus a dejte přes noc do lednice. Ráno už jen dozdobte rozpůlenými jahodami (lze samozřejmě přidat jakékoli ovoce, výborné jsou i maliny), které zalijte červeným želé dle návodu na obalu. Dejte ještě ztuhnout do lednice a odpoledne podávejte ke kávě.
Pokud vás tento recept omrzí, zkuste nepečený piškotový dort s jogurtem a jahodami.