Hlavní obsah
3,5
(15)
Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Jahody k létu neodmyslitelně patří. A kdo by odolal kombinaci se šlehačkou, mascarpone a piškoty! Pokud hotový dortík ovážete dekorativní mašlí, rázem vykouzlíte luxusní kousek.

1 hod.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 300 g mascarpone
  • 250 g zakysané smetany
  • 3,4 hrnku cukru
  • 2 balení cukrářských piškotů
  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 250 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Šlehačku ušlehejte dohromady se ztužovačem dle návodu. Smíchejte mascarpone, smetanu, cukr a do směsi postupně opatrně přimíchejte šlehačku. 

02.

Do formy poskládejte po okrajích cukrářské piškoty, na dno dejte vrstvu piškotů a překryjte třetinou krému.

03.

Na krém položte na plátky nakrájené jahody, na ně vrstvu piškotů a druhou část krému. Ještě jednou zopakujte. 

04.

Nechte v lednici ztuhnout asi 12 hodin. Před podáváním ozdobte jahodami, vyjměte z formy a ovažte mašlí.

Pečení se nevzdávejte. Lehkou variantu dortu zvládnete i bez mouky! Vyzkoušejte třeba tento ořechový dort.

Energetická hodnota celkem - 1 formu
Energie29 617,28 kJ
Bílkoviny54,01 g
Tuky268,51 g
Sacharidy1 098,44 g
Sůl1,16 g
SAFA167,69 g
Vláknina16,8 g
Cukry890,41 g
Související témata:

Načítám