Hlavní obsah
3,3
(278)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Novým chutím se sice rozhodně nevyhýbám, ale pak jsou kombinace natolik osvědčené, že je stejně máloco překoná. A k těm patří křupavá máslová drobenka, vanilkou ovoněný tvaroh a čerstvé jahody, tedy hlavní ingredience dnešních řezů. A ani nepotřebujete váhu!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
Na těsto & drobenku
  • 1/2 kostky másla
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku ořechů
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice
Na náplň
  • 2 kelímky plnotučného tvarohu
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrnky čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Tvaroh (já dala 500 g, ale můžete dát i víc) prošlehejte s cukrem a vanilkou. Jahody omyjte a pokrájejte na menší kousky.

02.

Rozpuštěné máslo (125 g) propracujte s cukrem, vajíčky, moukou, drcenými ořechy (já dala sekané mandle, ale hodí se i kokos), solí, kypřicím práškem a skořicí.

Foto: Autorka

Drobenkový ovocný koláč je chuťovou esencí přicházejícího léta!Foto: Autorka

03.

3/4 těsta rukama natlačte na dno pekáčku (stačí poměrně tenká vrstva, těsto při pečení nabude), potřete připraveným tvarohem, posypejte jahodami a navrch nadrobte zbylé těsto.

04.

Pečte při 180 °C asi 35 minut nebo dokud není špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Pak už jen zkuste odolat vůni čerstvě upečeného koláče a krájet ho až po vychladnutí.

Foto: Autorka

Mandlové těsto, vláčná náplň z tvarohu a jahod a křupavá drobenka nenechávají prostor pro pochybnosti...Foto: Autorka

Také máte nejraději recepty na koláče bez vážení?

Načítám