Hlavní obsah
3,4
(17)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jahodový koláč s pudinkem a želatinou potěší oko i chuťové buňky. Díky pudinku je krásně vláčný a jahody vytváří krásný estetický dojem. Zkuste ho, tenhle recept si oblíbíte!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 500 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 1 pytlík červené želatiny v přášku
  • 500 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Smíchejte vejce s cukrem, přidejte mléko, prášek do pečiva, mouku a olej. Nalijte do formy na koláč a pečte při 190 stupních Celsia zhruba 20 minut.

02.

Nechte mírně zchladnout a mezitím připravte z mléka a pudinkového prášku pudink. Ten ještě horký nalijte na korpus, poklaďte očištěnými a omytými jahodami a zalijte želatinou, kterou jste připravili dle návodu na sáčku. Nechte vychladnout a máte hotovo!

Nemáte doma pudinkový prášek, ale do obchodu se vám nechce? Udělejte si domácí pudink z ingrediencí, které doma najdete určitě.

Energetická hodnota celkem - 24 cm průměr formy
Energie14 949 kJ
Bílkoviny81,81 g
Tuky141,45 g
Sacharidy486,29 g
Sůl1,08 g
SAFA24,8 g
Vláknina19,07 g
Cukry219,36 g
Související témata:

Načítám