Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si připravíte piškot. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a zvlášť vyšlehejte bílky do pevného sněhu. Jak nejlépe vyšlehat sníh?
02.
Ke žloutkové pěně přidejte horkou vodu a opět šlehejte. Poté přidejte ke směsi mouku.
03.
Nakonec ke žloutkové směsi přidejte opatrně i sníh. Vzniklé těsto vlijte na plech s pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C 10 až 12 minut.
04.
Nyní si připravte krém. Smetanu společně se ztužovačem vyšlehejte do pevné šlehačky. Zvlášť vyšlehejte ricottu s cukrem. Nakonec opatrně smíchejte ricottu i šlehačku dohromady.
05.
Upečený piškot nechte dokonale vychladnout a rozpulte ho na dvě části.
06.
Piškot pomažte džemem, přidejte na něj polovinu čerstvých jahod rozkrojených na půlky a pomažte krémem. Na krém položte druhou polovinu piškotu, který opět pomažte džemem, přidejte druhou polovinu jahod a krém.
07.
Lyofilizované jahody (sušené mrazem) rozmixujte nebo rozdrťte prsty na jemný prášek. Tím nakonec celý dezert posypejte a nechte uležet alespoň 2 hodiny v lednici.
Inspirujete se dalšími recepty s jahodami a vyzkoušejte jahodový crumble nebo jahodovou žemlovku.