Článek
Postup
01.
Asi třetinu jahod si nechte na ozdobu a zbylé rozmixujte spolu s likérem. Hodí se například mandlové Amaretto, ale i nějaký ovocný likér. Piškoty nalámejte na kousky a jahodovou směsí je zalijte.
02.
Žervé promíchejte s moučkovým cukrem, šlehačku ušlehejte s vanilkovým cukrem dotuha a opatrně prošlehejte se žervé. Ochutnejte a případně doslaďte.
03.
Do 4 skleniček rozdělte piškoty, na stěnu každé z nich přitiskněte asi 3 půlky jahod a cukrářským sáčkem s hladkým otvorem naneste do mezer krém. Ozdobte zbylými jahodami a můžete podávat.
Tip
Piškoty s krémem můžete rozdělit do dvou vrstev a jahody k nim jen nasekat.
Baví vás podobné dezerty? Na pikniky je skvělý i borůvkový nepečený cheesecake do skleničky, svěží citronový krém nebo melounový pudink.