Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky a bílky, žloutky vyšlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a vodou. Přimíchejte kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i sníh z bílků.
02.
Těsto dobře promíchejte, nalijte na plech s pečicím papírem a základ rolády pečte při 180 stupních asi 10 minut. Po vyndání z trouby na roládu položte volný arch pečicího papíru, srolujte ji a nechte krátce vychladnout.
03.
Mezitím si připravte krém. Trochu jahod odeberte, rozmačkejte je vidličkou a přimíchejte k vyšlehané smetaně. Zbytek jahod nakrájejte na menší kousky. Želatinový ztužovač připravte dle návodu a vmíchejte do něj šlehačku.
04.
Trochu krému si oddělte do zdobicího sáčku, přidejte do zbytku jahody, krémem potřete roládu a zaviňte ji tak, aby kousek ještě zbýval. Na okraj stříkejte pusinky, zapichujte do nich kousky jahod (jako tykadla), roládu nechte vychladit a krájejte ji na šnečky.
Chtěli byste mít své vlastní domácí jahody? Podívejte se jak o ně pečovat a pak už můžete sklízet sladké plody.