Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte krém. Z mléka, 5 lžic cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Po vychladnutí do něj zašlehejte vaječný likér a smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem.
02.
Z bílků ušlehejte sníh, do kterého zašlehejte žloutky, 4 lžíce cukru, mouku a kakao. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení a upečte v předehřáté troubě na 180 °C.
03.
Vychladlý korpus rozkrojte na dvě poloviny. Jednu potřete polovinou krému, na něj rozložte jahody a potřete je zbytkem krému. Přiklopte druhou polovinou korpusu, zatižte prkénkem a nechte v chladu ztuhnout. Pak povrch polijeme citronovou polevou, ozdobte půlkami jahod a čokoládovou polevou.
Vylepšete si recept domácím vaječným koňakem s kardamonem!