Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Honí vás mlsná? Doporučujeme piškotové kakaové řezy s pudinkovým šlehačkovým krémem ochuceným vaječným likérem a s jahodami.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks vejce
  • 9 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 hrnek čerstvých jahod
  • 1 pytlík citronové polevy
  • 1/2 balení čokoládové polevy
  • 300 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 3 lžíce vaječného likéru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte krém. Z mléka, 5 lžic cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Po vychladnutí do něj zašlehejte vaječný likér a smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem. 

02.

Z bílků ušlehejte sníh, do kterého zašlehejte žloutky, 4 lžíce cukru, mouku a kakao. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení a upečte v předehřáté  troubě na 180 °C. 

03.

Vychladlý korpus rozkrojte na dvě poloviny. Jednu potřete polovinou krému, na něj rozložte jahody a potřete je zbytkem krému. Přiklopte druhou polovinou korpusu, zatižte prkénkem a nechte v chladu ztuhnout. Pak povrch polijeme citronovou polevou, ozdobte půlkami jahod a čokoládovou polevou.

Načítám