Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Dezert, který překvapí? Sáhněte do lednice pro jahodové máslo! Jak ho připravit? Máme pro vás recept.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g másla
  • 100 g čerstvých jahod
  • 3 lžíce medu
  • 50 g hořké čokolády
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • světlý toastový chléb
Článek

Postup

01.

Jahody opláchněte a nakrájejte na malé kousky. Změklé máslo ušlehejte s medem a citronovou šťávou do pěny. Pak postupně do másla zašlehejte jahody tak, aby zůstaly kousky. Nakonec vmíchejte do másla nalámanou čokoládu.

02.

Na alobalu nebo potravinářské fólii vytvořte z másla váleček, zabalte a konce zatočte. Máslo nechte tuhnout aspoň 2 hodiny v chladu. Na opečený toast nebo sušenku pak dejte plátek másla a ozdobte ovocem.

Máslo nemusí být jen ovocné, připravit ho můžete i třeba z dýně.

Související témata:

Načítám