Článek
Postup
01.
Z mouky, másla, vejce, cukru, citronové kůry a špetky soli vypracujte hladké těsto, které nechte asi půl hodinky uležet v chladu. Pak ho vyválejte a vykrojte z něho kolečka o něco větší, než jsou připravené formičky. Vymažte je máslem, vyložte těstem, přebytečné okraje seřízněte.
02.
Korpusy vložte do trouby, pečte asi 15 minut při teplotě 180 °C, pak je vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
03.
Mezitím ušlehejte tvaroh se zakysanou smetanou, vanilkou a cukrem. Jahody nakrájejte, promíchejte s bezinkovým sirupem a natrhanými kvítky. Vychladlé korpusy naplňte krémem, navrch poklaďte jahodami a koláčky dejte na hodinku do chladu.
Tip
Koláčky budou vypadat i chutnat skvěle se směsí lesního ovoce!