Článek
Postup
01.
Do mísy nasypejte polohrubou a kokosovou mouku. Přidejte špetku soli, měkký tvaroh a vejce. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké a pružné těsto.
02.
Do velkého hrnce dejte vařit vodu a přidejte do ní trošku soli. A zatím si připravte knedlíky.
03.
Jahody zbavte stopek a čokoládu rozlámejte na čtverečky. Můžete použít hořkou i mléčnou, záleží na vás, jaká vám chutná.
04.
Těsto vyválejte na plát o výšce asi 4 až 5 mm a nakrájejte na 12 čtverečků. Na každý dejte jahodu a dílek čokolády, opatrně zabalte a vytvarujte kulatý knedlík.
05.
Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte 7 minut, poté je děrovačkou vyjměte a rozdělte na talíře. Posypejte nastrouhaným tvarohem, cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.
Tip: Tyto knedlíky budou chutnat skvěle i s třešněmi, místo čokolády k nim přidejte kousek marcipánu.
Podívejte se na 5 triků, jak z ovocných knedlíků udělat ještě větší pochoutku. A jestli nechcete balit knedlíky, uvařte z těsta noky a náplň dejte navrch!