Článek
Postup
01.
Jahody omyjte a očistěte, velké podle potřeby rozkrojte na poloviny.
02.
Tvaroh promíchejte s moukou, vejcem a rozpuštěným máslem. Kdyby bylo těsto příliš řídké, trochu mouky přidejte.
03.
Z těsta odebírejte kousky, v ruce je zmáčkněte a do vzniklých „placiček“ zabalte jahody.
04.
Když jsou všechny knedlíky hotové, vložte je do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu – trvá to asi pět minut.
05.
V pánvi rozehřejte máslo, přidejte strouhanku, skořici a cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje. Scezené, ještě horké knedlíky ve strouhance obalte. Ihned podávejte posypané zbylou strouhankou.
Chcete dělat ovocné knedlíky pokaždé jinak? Přečtěte si naše skvělé tipy.