Článek
Postup:
01.
Do mísy si připravte nasekaný toastový chléb. Přidejte žloutky utřené s cukrem a tvarohem, mouku, změklé máslo a špetku soli. Ručně promíchejte a vypracujte si těsto. Přikryjte potravinovou fólií a nechte odpočinout v lednici alespoň 20 minut.
DALŠÍ INSPIRACE:
02.
Jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Těsto rozdělte asi na 20 stejných dílů a každou jahodu zabalte do kousku těsta.
03.
Knedlíky vkládejte do mírně osolené vroucí vody, a jakmile vyplavou na hladinu, vařte je 6 minut.
04.
Talíř si posypte moučkovým cukrem a jemně nastrouhaným perníkem, aby vám knedlíky nejezdily po talíři. Následně přidejte knedlíky, posypte moučkovým cukrem, perníkem a zalijte rozpuštěným máslem.
Návodné video k tomuto receptu najdete zde. Jiný vynikající recept najdete přímo na Proženy.cz a je na jahodové knedlíky se skořicovou posypkou.