Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Mléko prošlehejte s vejci, rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem. Odložte asi 2 rovné lžíce moučkového cukru na finální poprášení a zbytek vmíchejte do tekuté mléčné směsi.
02.
Jahody omyjte ve vlažné vodě, asi 1/2 si jich nechte bokem na ozdobu, zbytek nakrájejte na kousky. Dovnitř žemlovky vyberte spíš měkké a třeba už naťuklé jahody.
03.
Toastový chléb nakrájejte na kostky. Pekáč vymažte vrstvou měkkého másla. Chlebové kostky nasypte do pekáče, proložte pokrájenými jahodami a zalijte mléčnou směsí.
04.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 25 minut dozlatova. Před podáváním ozdobte čerstvými jahodami a poprašte odloženým moučkovým cukrem.
Uchovejte si pár jahod i na zimní mlsání. Co takhle jahodová marmeláda s černým bezem? Pokud dáváte přednost čerstvým jahodám, tak nejlépe vyniknou se sirupem a zmrzlinou.