Článek
Postup
01.
Žloutky vymíchejte s cukrem, přidejte k nim mouku s práškem do pečiva a sníh vyšlehaný se solí. Do těsta přidejte ještě nastrouhanou citronovou kůru, griotku, strouhanku a olej.
02.
Základ rozlijte na plech s pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a roládu pečte zhruba osm minut.
ROLÁDY, PO KTERÝCH SE JEN ZAPRÁŠÍ:
03.
Vyndejte ji, srolujte a nechte zchladnout. Poté ji naplňte jahodovou šlehačkou. Tu udělejte vyšleháním smetany se ztužovači a přidáním kousků jahod. Nechte si ale trochu krému stranou – tím pak pomažte naplněnou roládu.
04.
Teď už zbývá jen posypat čokoládovými lupínky a můžete začít pomalu ochutnávat.
Děláte rolády často a přemýšlíte jak je ozvláštnit? Vytvořte z nich dort s čokoládovým krémem.