Článek
Postup
01.
Okraj skleniček potřete limetkou a následně ponořte do cukru, aby vznikl krásný zdobený okraj. Vzhledem k tomu, že tequila se tradičně pije se solí, můžete místo cukru použít sůl. Krystalky nadrťte a okraj sklenky v nich obalte. Soli by na skleničce nemělo být moc. Nakonec do skleničky lehce ťukněte, aby přebytečný cukr nebo sůl opadaly.
02.
Mražené jahody, led, pomerančovou šťávu, tequilu, limetkovou šťávu a pomerančový likér dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Hotová margarita je téměř krémově jemná. Máte-li po ruce, nahraďte část pomerančového džusu mangovým: koktejl je pak ještě lepší!
03.
Hotovu margaritu ihned servírujte do připravených skleniček a ozdobte jahodami, případně i malinami, kouskem limetky nebo bylinkami: vhodná je třeba máta, šalvěj skvostná (nazývaná také ananasová nebo mandarinková) nebo aloisie.
Nápadů na letní drinky není nikdy dost a čím dál tím populárnější jsou varianty nealko. Zkuste domácí melounovo-malinovou limonádu, domácí kořeněnou colu nebo okurkové smoothie s limetkou a zázvorem.