Článek
Postup
01.
Jahody (na koláčovou formu stačí 250 g) odstopkujte a smíchejte s trochou mouky, aby v koláči neklesly dolu. Čokoládu nasekejte nahrubo.
02.
Jogurt (použijte kelímek 150 či 200 g) prošlehejte s cukrem, vajíčky, moukou, kypřicím práškem, vanilkovým extraktem a solí.
03.
Rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy či malého pekáčku a poklaďte jahodami a čokoládou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Tip: Místo čokolády koláč posypejte mandlovými lupínky nebo drobenkou a pro vláčnější těsto do něj přidejte 4 až 6 lžic slunečnicového oleje či rozpuštěného másla.
Zkuste i francouzský clafoutis s třešněmi a kakaem nebo tvarohovou bublaninu s meruňkami. Pokud máte jahod dostatek, inspirujte se i dalšími jahodovými recepty!