Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak postupně přidávejte do těsta mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přidejte citronovou kůru, olej a mléko.
02.
Ušlehejte hladké nadýchané těsto. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Po částech ho opatrně zapracujte do těsta. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Na vysypání můžete použít i mletý kokos.
03.
Pak přidejte jahody. Používejte spíš menší plody. Čokoládu nalámejte na kousky a přidejte ji také navrch těsta.
04.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Bublaninu pečte přibližně 35 minut. Ovoce můžete střídat podle sezony. Skvěle bude chutnat bublanina s třešněmi, meruňkami i lesním ovocem.
Jestli máte rádi bublaninu, zkuste také třešňovou s kokosovým bezé nebo kakaovou, kterou dovedete k dokonalosti drobenkou. Blíží se jahodová sezona, načerpejte inspiraci u těch nejlepších jahodových receptů.