Článek
Postup
01.
Omyté jahody pokrájejte nadrobno a smíchejte s 1/3 hrnku mouky, aby v těstě neklesly na dno. Hrnek použijte o objemu 200 až 250 ml.
02.
Změklé nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem, přidejte šťávu a kůru z 1/2 citronu, vajíčka a smetanu nebo jogurt (180 až 200 g). Vmíchejte zbylou mouku, sodu a sůl a rozetřete do vymaštěných muffinových formiček.
03.
Pečte při 170 °C asi 20 minut nebo dokud není špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte.
04.
Můžete přelít polevou z rozmixovaných jahod a moučkového cukru, množství cukru ovšem záleží na velikosti a zralosti jahod.
Máte nějaký osvědčený recept na jednoduchou bábovku nebo muffiny? Skvělá je perníková cuketová bábovka nebo hrníčková tvarohová bábovka s hroznovým vínem, obě jsou krásně vláčné!